Петрик Мирослав Володимирович

Заслужений артист України,

доцент

 

[tabs active=”1″ vertical=”no”] [tab title=”Персональна інформація” disabled=”no” anchor=”” url=”” target=”blank” class=””]

Народився 26 серпня 1959 року в с. Белелуя Снятинського району Івано-Франківської області

1969 – 1974 рр. – учень Снятинської музичної школи (клас Мартин Л.С.)

1974 – 1978 рр. – студент Чернівецького педагогічного училища (музичне відділення)

1978 – 1982 рр. – студент Івано-Франківського державного педагогічного інституту ім. В.Стефаника за спеціальністю «Музика і співи»

1982 – 1994 рр. – вчитель музики  співів Майданської загальноосвітньої школи I-II ступенів Тисменицького району Івано-Франківської області

1991 – 1992 рр. – асистент кафедри музики з методикою її викладання Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника (за сумісництвом)

1994 – 2007 рр. – заступник начальника управління культури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

1999 – 2009 рр. – соліст-вокаліст Івано-Франківського обласного музично-драматичного театру ім. І.Франка ( за сумісництвом)

2007 – 2016 рр. – начальник управління культури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

2013 – 2016 рр. – доцент кафедри хорового диригування ім. В.Їжака (за сумісництвом)

З 2016 року – доцент кафедри методики музичного виховання і диригування навчально-наукового Інституту мистецтв

[/tab] [tab title=”Основні публікації” disabled=”no” anchor=”” url=”” target=”blank” class=””]

Основні наукові публікації

1. «Про деякі особливості проведення уроку музичного мистецтва в загальноосвітній школі та розвиток вокально-хорових навичок у дітей» Збірник наукових статей / частина III-IV / «Хорове мистецтво у вищій школі: проблеми і перспективи професійної підготовки», Івано-Франківськ, 2016

[/tab] [tab title=”Діяльність” disabled=”no” anchor=”” url=”” target=”blank” class=””]

Заслужений артист України, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, учасник творчих звітів Івано-Франківщини в Національному Палаці «Україна» (м.Київ) та творчих проектів «Парад тенорів». Працюючи на посаді соліста-вокаліста в обласному музично-драматичному театрі ім. І.Франка, створив низку цікавих сценічних образів у театралізованих музичних виставах: роль Андрія в опері С.Гулака–Артемовського «Запорожець за Дунаєм» (1999 р.), роль Фреді в музичній опереті Френсіса Лоу «Моя чарівна леді» (2002 р.), роль Флористана в комічній опері Жака Оффенбаха «Ключ на бруківці» (2005 р.) та роль Андрія в опері М.Аркаса «Катерина» (2006 р.)

У творчому доробку М.Петрика більше 15 авторських творів, з якими він успішно концертує. Його сольний концерт «Найкращі думки і пісні українські» відбувся в рамках святкування Дня м.Кшанова (Республіка  Польща, 2008 р.).

У березні 2010 року в Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. І.Франка з успіхом відбувся творчий вечір М.Петрика «Торкніться струн душі моєї» з нагоди відзначення 50–річчя від дня народження та 30–річчя творчої діяльності.

М.Петрик творчо співпрацює з мистецькими колективами Івано-Франківська (чоловічий вокальний квартет «Коло», муніципальний  камерний хор «Галицькі передзвони», муніципальний оркестр народної  музики «Рапсодія», муніципальний естрадно-симфонічний оркестр)

[/tab] [tab title=”Контакти” disabled=”no” anchor=”” url=”” target=”blank” class=””]

Контактна інформація:

м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 34-А

Навчально-науковий інститут мистецтв ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”

Кафедра методики музичного виховання і диригування

e-mail: khd@pu.if.ua ; myroslav.petryk@pnu.edu.ua

тел. +38 (0342) 52-34-29

+38 (050) 433 59 88

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

[/tab] [/tabs]