Відкриття серії майстер-класів з академічного вокалу

Сьогодні кафедра методики музичного виховання та диригування Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в тісній співпраці та за люб’язної підтримки міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа розпочала довгоочікуваний Майстер-клас з академічного вокалу, які проводять колишні івано-франківці – нині солісти оперних театрів Польщі Станіслав Куфлюк та Ірина Житинська.
Станіслав – випусник нашого Інституту, а Ірина – випускниця Івано-Франківського музичного училища ім. Д. Січинського та Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського (Київ).
В актовій залі Навчально-наукового інституту мистецтв на урочистому відкритті майстер-класу його ініціаторка – завідувачка кафедри професорка Любов Серганюк наголосила на важливості співпраці з митцями-українцями, які набули професійного досвіду на кордоном і можуть поділитися ним з нашими студентами.
Першими, хто сьогодні відважився привселюдно попрацювати з нашими достойними гостями були Соломія Дроник (клас професора Христини Михайлюк) та Степан Подюк (клас доцента Мирослава Петрика). Присутні студенти і викладачі Інституту почерпнули багато корисного з цього заняття, а з 11 до 15 лютого проводитимуться індивідуальні заняття для учасників майстер-класу не тільки нашого, а й інших навчальних закладів України, а 16-го лютого о 16.00 в Музеї мистецтв Прикарпаття відбудеться Благодійний концерт учасників нашого курсу. Щиро запрошуємо всіх поціновувачів вокальної музики на концерт!
Дякуємо Ірині і Станіславу за цікаву роботу з нашими студентами, приємні емоції, за згоду приїхати і привнести в навчальний процес нові фарби!