Міжнародне стажування

c_680_500_16777215_00_images_2017_SHOVTEN_0510_3_3.jpg

З червня по вересень 2017 року, за сприяння Фундації Central European Academy Studies and Certification (CEASC), проходило міжнародне стажування «Сучасний  університет: міжнародна співпраця та мобільність задля інновацій через проектний  підхід», у якому брали участь викладачі кафедри методики музичного виховання та диригування Навчально-наукового Інституту мистецтв,  а саме: кандидат мистецтвознавства, доцент Ірина Новосядла; кандидат мистецтвознавства, старший викладач Марина Рудик; заслужений артист України, доцент Мирослав Петрик.

У рамках програми стажування з 23-го по 26-те вересня на базі Університету суспільних наук та Лодзького університету відбувся виїзний модуль. Його учасниками стали досвідчені вчені та молоді науковці з різних куточків України. Під час проведення заходу польські колеги поділилися унікальними матеріалами щодо ознайомлення учасників стажування з можливостями фінансування індивідуальної мобільності вчених і докторантів за допомогою фінансових інструментів ЄС Horyzon2020, Erazmus +, JRC, мереж Euraxess, EEN і ін.

c_680_500_16777215_00_images_2017_SHOVTEN_0510_3_2.jpg

Лектори презентували цінні ідеї щодо створення і функціонування проектного офісу як структурної одиниці вищого навчального закладу, факультету, кафедри, що сприяє поліпшенню міжнародних зв’язків і освоєнню роботи з проектами, які фінансуються фондами ЄС; розглянули навички, необхідні для побудови консорціумів та пошуку партнерів як один з компонентів реалізації проектного підходу в організації роботи вищих навчальних закладів.

Крім навчання, учасники стажування познайомилися з унікальною архітектурою центральної частини міста Лодзь та його історією, а також отримали позитивні емоції від товариського спілкування зі своїми колегами.

178.jpg